Humoracademie

maakt serieus werk van humor

 

De Humoracademie gelooft dat humor een serieuze zaak is die de moeite waard is om te onderzoeken en onder de aandacht te brengen. De effecten van humor leveren immers daadwerkelijk een bijdrage aan ons lichamelijk en geestelijk welzijn en spelen een grote rol in het bepalen van de bedrijfscultuur. Humor heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid en is een belangrijke stress reliever. Daarnaast bevordert humor de teamspirit, geeft snel de verhoudingen tussen mensen aan en is een enorme kracht in de menselijke communicatie. Humor is creativiteit, verbinding, relativering.

 

De Humoracademie verzamelt en deelt wetenschappelijke kennis over de effecten van humor en stimuleert het gebruik van humor in het bedrijfsleven, de overheid, de zorg en het onderwijs. De Humoracademie doet dat door lezingen en korte presentaties te verzorgen.

De Humoracademie is opgericht door Martha Jong en Sibe Doosje. Martha Jong is managing partner van Jobtraining en humortrainer en presentator. Sibe Doosje is humorpsycholoog en oprichter van het Humorlab. Zij hebben zich verdiept in humor door humorcongressen in binnen- en buitenland te bezoeken en hebben zelf talloze workshops en lezingen over humor ontwikkeld en gegeven.

 

Wij geven humorlezingen van een uur voor een tarief van € 500,- per uur (excl. reiskosten). Onderdeel van een lezing kan een gratis humorstijlentest voor uw bedrijf zijn. U kunt een keuze maken uit de volgende thema’s:

o  Humor in de zorg                                  o  Humor in het onderwijs
o  Humor in de kunst                               o  Humor in de reclame
o  Humor in de literatuur                         o  Humor en autisme
o  Humor en stress                                  o  Effecten van humor in de organisatie
o  Humor in je persoonlijke leven